De Afspraak

Voor elke kat neem ik ruimschoots de tijd, zodat we rustig de vacht en de huid kunnen bekijken, uiteraard wil de kat zelf zo snel mogelijk klaar zijn, zodat deze weer naar de vertrouwde omgeving terug kan.

Dus zo snel mogelijk werken zal ik ook zeker als prioriteit stellen, hoe sneller de behandeling is gebeurd hoe beter voor uw kat, maar rekent u maximaal op 1 uur.

Ik vind het prettig als u bij de behandeling aanwezig bent, maar uw kat vanzelfsprekend ook. Indien dat om welke reden dan ook niet mogelijk is verneem ik dat graag van u bij het maken van de afspraak.

Om de rust in de salon te garanderen, verzoeken wij u als eigenaar om de kat alleen te begeleiden en dus niet met meerdere personen te komen. Dit kunnen uiteraard meerdere katten zijn met 1 eigenaar/begeleider, dit zorgt voor rust en dit heeft tevens te maken met de beperkte ruimte in de salon.

Uw kat zal door de reis naar de salon en de daarop volgende trimbehandeling uiteraard meer stress ervaren dan gewoonlijk.

Voor uw kat kan het daarom fijn zijn om de geur van thuis bij zich te hebben, dit kan in de vorm van een kleedje, speeltje of een laag mandje, iets waar de geur van thuis aan zit, dit geeft de kat rust en zal deze zelfverzekerder zijn, neem het kleedje, speeltje of mandje ongewassen en dus met zo veel mogelijk geur mee naar het bezoek.

Het reismandje verzoeken wij u na gebruik te reinigen, het liefst met chloor.

Of u nou bij Knappe Kat bent geweest of een dierenarts of pension, het is fijn als het mandje na gebruik is gereinigd. Er zitten dan voor de kat geen rare geurtjes meer aan het mandje en u weet zeker dat eventuele ongewenstheden niet meer aanwezig zijn in het mandje als u dat opbergt.

Ook is het fijn als u het reismandje in de woonomgeving van de kat kan plaatsen, indien dat niet mogelijk is, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de reismand een aantal dagen voor een bezoek aan de salon in de kamer bij de kat(ten) te zetten (eventueel zonder deurtje als dat er uit kan), zo kan de kat alvast wennen, de huiselijke geur kan alvast in het mandje en kleedje trekken en zo is er op het moment, dat de kat in de reismand moet, minder stress voor uw kat.

Mocht u verhinderd zijn wilt u dit z.s.m. maar uiterlijk 24-uur van te voren doorgeven [noodsituaties uitgezonderd], bedenk aub dat wanneer u verhinderd bent en vergeet af te zeggen ik een andere kat had kunnen helpen. Bij niet tijdig afzeggen ben ik genoodzaakt een vergoeding in rekening te brengen. 

Tijdens een trimbeurt kan er sprake zijn van extreme stress en in sommige ernstige gevallen is het raadzaam de trimafspraak op dat moment te staken en te vervolgen in een dierenkliniek onder een roesje. Indien u dat wenst kan ik naar uw dierenarts komen. Ik heb uiteraard ook een samenwerking met diverse klinieken, maar als u het liever bij uw vaste dierenarts wenst kunt u uiteraard met hen overleggen of de behandeling daar mag plaats vinden.

Stress kan voor veel problemen zorgen in het gedrag en de gezondheid van katten dus als er te veel stress is, moet ik voor het welzijn van de kat een keuze maken, ik stel dan ook altijd het welzijn van uw kat voorop!