De Afspraak

Waar kunt u rekening mee houden?

Voor elke kat neem ik ruimschoots de tijd, zodat we rustig de vacht en de huid kunnen bekijken, uiteraard wil de kat zelf zo snel mogelijk klaar zijn, zodat deze weer naar de vertrouwde omgeving terug kan.

Dus zo snel mogelijk werken zal ik ook zeker als prioriteit stellen, hoe sneller de behandeling is gebeurd hoe beter voor uw kat, maar soms is het fijner om de kat tussendoor wat rust te gunnen voordat er weer verder getrimd wordt dus een een trimbehandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Ik vind het prettig als u bij de behandeling aanwezig bent, maar uw kat vanzelfsprekend ook. Indien dat om welke reden dan ook niet mogelijk is verneem ik dat graag van u bij het maken van de afspraak.

Om de rust in de salon te garanderen, verzoeken wij u als eigenaar om de kat alleen te begeleiden en dus niet met meerdere personen te komen. Dit heeft tevens te maken met de beperkte ruimte in de salon.

Uw kat zal door de reis naar de salon en de daarop volgende trimbehandeling uiteraard meer stress ervaren dan gewoonlijk.

Voor uw kat kan het daarom fijn zijn om de geur van thuis bij zich te hebben, dit kan in de vorm van een kleedje, speeltje of een laag mandje, iets waar de geur van thuis aan zit, dit geeft de kat rust en zal deze zelfverzekerder zijn, neem het kleedje, speeltje of mandje ongewassen en dus met zo veel mogelijk geur mee naar het bezoek.

Het Reismandje

Het reismandje verzoeken wij u na elk gebruik te reinigen, het liefst met chloor.

Of u nou bij Knappe Kat bent geweest of een dierenarts of pension, het is fijn als het mandje na gebruik is gereinigd. Er zitten dan voor de kat geen rare geurtjes meer aan het mandje en u weet zeker dat eventuele ongewenstheden niet meer aanwezig zijn in het mandje als u dat opbergt.

Ook is het fijn als u het reismandje in de woonomgeving van de kat kan plaatsen, indien dat niet mogelijk is, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de reismand een aantal dagen voor een bezoek aan de salon in de kamer bij de kat(ten) te zetten (eventueel zonder deurtje als dat er uit kan), zo kan de kat alvast wennen, de huiselijke geur kan alvast in het mandje en kleedje trekken en zo is er op het moment, dat de kat in de reismand moet, minder stress voor uw kat.

Verhinderd

Mocht u verhinderd zijn wilt u dit z.s.m. maar uiterlijk 48-uur van te voren doorgeven [noodsituaties uitgezonderd], bedenk aub dat wanneer u verhinderd bent en vergeet af te zeggen ik een andere kat had kunnen helpen en mis ik inkomsten. Bij niet tijdig afzeggen ben ik genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen, hierbij gelden de Algemene Voorwaarden zoals vastgelegd via de het Kattentrimkeurmerk en kunt u vinden op deze site, zie Algemene Voorwaarden

Een vacht met vilt is erg pijnlijk

Indien de kat vervilt is, zullen we dat moeten verwijderen met de tondeuse, uiteraard zullen we er alles aan doen om de kat zo min mogelijk te belasten. Helaas is er altijd een risico dat er ingeschoren wordt of dat de huid al zo geïrriteerd en kapot is door het trekkende vilt dat er wondjes en/of irritatie van de huid ontstaat of te voorschijn komen na het scheren. We doen er alles aan om het te voorkomen, maar het is helaas niet altijd mogelijk, dit blijft het risico van de eigenaar. Helaas zal dit ook invloed hebben op het uiterlijk van de kat omdat we dan zeker niet voor mooi gaan maar alleen voor verlossing van het vilt en klitten. En de kat daarna weer de rust voor herstel gunnen.

Daarom is het raadzaam om als eigenaar, na het vaststellen van klitten en vilt zo snel mogelijk een afspraak te maken, helaas is het zo dat ze niet vanzelf zullen weggaan en alleenmaar erger zulen worden,dus constateerd u een klit en kunt u deze zelf niet verwijderen, neem dan snel contact met me op. We kunnen gezamelijk bespreken hoe we het beste klitten en/of vilt kunnen voorkomen en de kat bijvoorbeeld preventief scheren op de plaatsen welke snel in de klit gaan, zoals bijvoorbeeld bij de oksels en buik, de mogelijkheden zijn per kat verschillend en kunnen we tijdens de behandeling bespreken. Uietraard geef ik u heel veel info en tips tijdens de behandeling.

Extreme Stress of Agressie

Tijdens een trimbeurt kan er sprake zijn van extreme stress of agressie in sommige ernstige gevallen is het raadzaam de trimafspraak op dat moment te staken en op een later moment of in een dierenkliniek onder een roesje te vervolgen. Indien u dat wenst kan ik naar uw dierenarts komen. Ik heb uiteraard ook een samenwerking met diverse klinieken, maar als u het liever bij uw vaste dierenarts wenst kunt u uiteraard met hen overleggen of de behandeling daar mag plaats vinden.

Stress kan voor veel problemen zorgen in het gedrag en de gezondheid van katten dus als er te veel stress is, moet ik voor het welzijn van de kat een keuze maken, ik stel dan ook altijd het welzijn van uw kat voorop! Het zou kunnen dat ik de trimbehandeling staak, uiterdaard zoeken we gezamelijk naar een oplossing om de knappe kat toch op een voor de kat juiste manier klitvrij te krijgen.