Kattentrimkeurmerk

Waarom ben ik aangesloten bij het Kattentrimkeurmerk?

Ik ben aangesloten bij het kattentrim keurmerk, dat per 2021 bestaat en ik neem deel aan de organisatie daarvan.


Dit keurmerk heeft mijn collega Desiree de Rue van Trimsalon Perfecte Kat opgezet. Dit heeft ze gedaan om de manier van hanteren van katten tijdens de trimbehandeling meer bekendheid te geven dit om het welzijn van de katten te verbeteren. Dit is iets wat ik natuurlijk alleen maar fijn vind en waar ik graag aan mee werk. Het liefdevol hanteren van katten tijdens de behandeling is zo belangrijk om de behandeling voor de kat zo makkelijk mogelijk te laten verlopen voor de kat, zo ontstaat er zo min mogeljik stress voor de kat.

Samen met 2 andere Trimsters zit ik in de organisatie van dit keurmerk en gezamenlijk verzorgen we de strenge screening, dat wil zeggen dat dus niet elke Trimster zo maar toegelaten word.

Dit keurmerk staat voor katvriendelijk trimmen en dat betekent dat ik niet:  

  • de vacht ontwol
  • de vacht pluk
  • katten onder dwang trim of gebruik maak van dwangmiddelen
  • katten kaalscheer (dit doe ik alleen om het welzijn van de kat te verbeteren)

De aangesloten trimsters hebben wekelijks contact en genieten samen van bijscholing om zo upp to date te zijn en te blijven leren over hun vak, het kat- en vachtvriendelijk trimmen en alles wat daar mee te maken heeft. Uiteraard willen we samen het Katvriendelijk en vachtvriendelijk trimmen bekender maken om zo heel veel katten op deze manier te kunnen helpen.

Allemaal gediplomeerde trimmers aangesloten bij het keurmerk.

Helaas is het in Nederland nog steeds niet verplicht om een opleiding te hebben voordat je een trimsalon voor katten of honden kan starten. De bij het keurmerk aangesloten trimsters hebben allemaal een diploma behaald bij een opleidingsinstituut welke het katvriendelijk en vachtvriendelijk trimmen aanleren bij hun studenten.

Er zijn helaas ook opleidigen welke wel zeggen katvriendelijk en vachtvriendelijk te werken, maar dit helaas niet doen en dus wel wassen, ontwollen en onnodig scheren aanleren, ook het katvriendelijke is ver te zoeken bij die opleidng. Ze wassen bijvoorveeld katten, maken gebruik van droogcabine’s en hebben bij de opleiding diverse katten in 1 ruimte en gaan met meerdere personen tegelijk een kat trimmen, het katvriendelijk hanteren wordt helaas ook niet geleerd aan deze studenten.

Gelukkig kunnen wij zeggen dat alle trimsters en trimmers van het keurmerk wel de juiste opleiding hebben genoten en allemaal echt bewust kiezen voor onze manier van werken.

Het Kattentrimkeurmerk heeft per 2024 een nieuw logo gekregen (zie boven aan de pagina) het oude logo is miischien nog wel bekend bij u, dit treft u hieronder aan.

 

Kattentrimsters.nl

Knappe Kat staat ook vermeld tussen haar collega’s welke ook op een Kat- en vachtvriendelijke manier trimmen, klik op het logo voor meer informatie over de werkwijze en filmpjes hoe wij “kattentrimsters” te werk gaan. Al woont u niet in de buurt van mijn salon kunt u hier ook collega’s van me vinden welke ook op deze wijze werken.

Ga naar Kattentrimsters.nl