Konijnen trimmen

Konijneneigenaren kunnen helaas bijna nergens in de regio terecht voor een trimbeurt, daarom heb ik besloten om op aparte dagen ook de zorg voor de konijnen op me te nemen. Indien er klitten of vilt aanwezig is zal ik dat verwijderen en de vacht uitkammen en verzorgen, zodat het konijn zonder pijn van de klitten en vilt kan bewegen en weer verzorgt met de eigenaar mee naar huis kan. Ik trim konijnen op een vacht- en konijnvriendelijke manier, dat wil zeggen dat ik geen haar verwijder indien dat niet nodig is en indien het konijn te veel stress ervaart (dit eventueel in overleg met de eigenaar) stop ik de behandeling en maken we een nieuwe afspraak.

Ik zal de trimbeurten alleen uitvoeren in de aanwezigheid van de eigenaar (graag 1 persoon i.v.m. de beperkte ruimte in de salon), zij kennen hun huisdier goed en worden dan ook gevraagd om te assisteren bij het trimmen. Een konijn heeft een hele dunne huid en deze beschadigd makkelijk en omdat ze nogal schielijk kunnen bewegen is assistentie gewenst. Ook kan de eigenaar het beste de stresssignalen herkennen bij hun konijn en dat is zeker bij konijnen noodzakelijk.

Ik kies er voor om de Knappe Konijnen op een andere dag te plannen dan de Knappe Katten. Beide zijn stress gevoelig, maar bij katten heeft dit ook veel te maken met geuren, welke stress op kunnen roepen. Indien er dus net een konijn in de salon is geweest een kat voor een trimbeurt komt, zal ondanks de luchttijd welke ik altijd hanteer er misschien toch iets van een geur achtergebleven zijn en dat wil ik zo voorkomen. Zo heb ik extra luchttijd zodat beide geen last kunnen hebben van elkaars geurtje.