Over mij

Ik ben Suzanne Kompier, beter bekend als SuuS, ik woon samen met mijn vriend Mario in Lekkerkerk, in de Krimpenerwaard nabij Rotterdam en Capelle aan den IJssel, maar ook vanuit Nieuwegein en Utrecht zijn wij gemakkelijk bereikbaar.

Mario en ik hebben 5 katten waar onder 4 Maine Coons en een huis-tuin-en-keukenpoes.

Ik heb mijn opleiding kat- en vachtvriendelijk kattentrimster behaald bij het HKI te Bunnik en ben dus een gediplomeerd kattentrimster.

Uiteraard zijn mijn 4 Maine Coons en mijn lieve huis-tuin-en-keukenpoes een goede inspiratie om van mijn hobby mijn beroep te maken. Zeker omdat er 1 van mijn katten het verschrikkelijk vind om gekamd te worden.

Nadat ik bij bekende andere katten trim salons ben wezen kijken en meerdere dagen heb meegedraaid in hun salon, vond ik dat zo leuk en fijn om te zien dat het op een katvriendelijke manier heel fijn is voor de kat om van zijn of haar klitten verlost te worden.

Daardoor heb ik de knoop doorgehakt en me aangemeld bij het Huisdieren Kennis Instituut te Bunnik, alwaar ik mijn opleiding heb genoten.

Ik heb destijds gekozen voor het Huisdier Kennis Instituut omdat zij kiezen voor een manier van katten trimmen welke bij mij past en waarbij met respect voor de kat en zijn vacht wordt omgegaan, zodat de kat zo min mogelijk stress ervaart tijdens het trimmen in de salon.

Deze opleiding heeft me behalve de nodige kennis van huid en vacht ook de nodige kennis over het gedrag van katten geleerd.  Uiteraard houdt ik mijn kennis op peil en ik volg dan ook geregeld cursussen, workshops, seminars, lezingen en bijscholing, zoals o.a. bij het kattentrimkeurmerk waar ik bij ben aangesloten en ook deel uit maak van de organisatie/screenngsteam. Zie het tabblad “Kattentrimkeurmerk”.

De salon

Bij het inrichten van de trimsalon, welke ik aan huis heb, is uiteraard rekening gehouden met mijn wensen maar ook zeker met de wensen van de Knappe Katten welke de salon zullen gaan bezoeken. 
Hygiëne, daglicht zijn aanwezig en ook uitzicht, dat is van belang zodat de kat de nodige afleiding krijgt en zich minder opgesloten voelt, zo ontstaat er een rustige omgeving voor ze.

Er kunnen indien nodig geuren doormiddel van essentiële oliën ingezet worden om de katten nog meer rust te geven. Maar ook de hippe snuffelzakjes gevuld met catnip, valeriaan of matatabi worden gebruikt als afleiding en uiteraard mag de knappert deze na de behandeling mee naar huis nemen.

Foto van de salon.

Honden zijn niet toegestaan

In de meeste trimsalons worden ook honden getrimd, dat doe ik bewust niet! Katten ervaren al snel stress en zeker als er geuren zijn van honden in de salon, is dit niet bevorderlijk voor de rust welke ik juist in mijn salon voor de knappe katten wil creëren.

Mijn passie en liefde

Mijn hobby is mijn werk geworden en ik doe dit met heel veel passie en ervaring en met liefde voor alle Knappe Katten welke mijn salon komen bezoeken, waar ik ook alle tijd voor neem.

Ik hoop jullie dan ook snel te zien in mijn Katten Trimsalon.